Go to section: Fine art
13 december 2013, 11:59 Fine art views 6686
13 december 2013, 11:59 Fine art views 6686

Expoziţie de portrete ale pictorului Emil Childescu

Foto: prime.md

"Oamenii secolului XX" şi-au dat întîlnire la muzeul de artă la o expoziţie de pictură marca Emil Childescu. Maestrul şi-a prezentat public portretele realizate de-a lungul activităţii sale. Zeci de admiratori ai operei artistului plastic s-au înghesuit în sălile muzeului de Arte, pentru a-i admira creaţia.

Deşi este renumit prin peisajele sale, maestrul Emil Childescu şi-a scos de această dată în public doar portretele. Artistul plastic şi-a pictat în pînză apropiaţii şi prietenii, pe care i-a invitat în atelier. Printre aceştia s-a numărat şi Gheorghe Mustea.

„Am alergat după el aproape doi ani şi l-am pictat în trei ore. L-a prins odată în atelier", spune pictorul.

Mai mulţi dintre cei veniţi la vernisaj şi-au găsit portretele printre exponate.

În aproape jumătate de secol de activitate, maestrul a organizat zeci de expoziţii în toată lumea. Lucrările sale au ajuns la Washington, New York, Madrid, Istanbul şi Moscova.

Emil Childescu are 76 de ani. Este deţinătorul titlului de Maestru în Artă, iar acum un an a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Source: prime.md

Keywords:

pictor , expoziție , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.