26 august 2023, 12:00 Health views 1193
Trei spitale de copii, dotate cu noi echipamente de diagnostic donat de Germania
26 august 2023, 12:00 Health views 1193

Trei spitale de copii, dotate cu noi echipamente de diagnostic donat de Germania

Spitalului Clinic Municipal de Copii Nr. 1, a avut loc ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente medicale de diagnostic și tratament oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), pentru 3 spitale municipale de copii.

Evenimentul marchează finalizarea etapei de acordare a unui pachet complex de sprijin oferit de guvernul federal german pentru sistemul de sănătate al Municipiului Chişinău.

Astfel, cele trei instituții medicale de profil (SCM de Copii Nr. 1, SCM de Copii „Valentin Ignatenco” și SCM Boli Contagioase de Copii) au beneficiat de un pachet de sprijin ce include echipamente și utilaje medicale noi, de ultimă generație, pentru a asigura diagnostic corect și tratamente medicale eficiente.

Totodată, în cadrul evenimentului de la Spitalul de Copii Nr. 1, au fost prezentate dotările recente realizate în instituția medicală: aparat modern de radiologie, monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale, paturi pediatrice, analizoare de laborator, echipamente de dezinfectare și altele articole medicale esențiale etc.

Întregul pachet de sprijin pentru Municipiul Chișinău a constituit circa 700 mii EURO. Anual de serviciile celor 3 spitale municipale beneficiază peste 23.000 de copii, dintre care și 1100 copii refugiați ucraineni.

E de menționat că, achiziționarea noilor echipamente medicale constituie o parte componentă din sprijinul german oferit comunităților moldovenești, pentru gestionarea situației legate de refugiații ucraineni, în valoare totală de 4 mil. EURO.

Aceste activități au avut loc cu susținerea proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.