02 december 2023, 13:00 Health views 1625
Important! Cum vor activa pediatrii din țara noastră, din 1 martie
02 december 2023, 13:00 Health views 1625

Important! Cum vor activa pediatrii din țara noastră, din 1 martie

Din 1 martie 2023, în întreaga țară, toți pediatrii din secțiile consultative ale spitalelor raionale vor fi transferați în instituțiile de medicină primară, alături de medicii de familie. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății în exercițiu, Ala Nemerenco, care a semnat ieri un ordin în acest sens, transmite moldpres.

Potrivit sursei citate, toți copiii cu vîrsta de 0-5 ani se vor afla și în supravegherea permanentă a pediatrului, nu doar a medicului de familie.

„Toți copiii (0-18 ani) care suferă de boli cronice, sînt frecvent bolnavi sau au dizabilități se vor afla și în supravegherea pediatrului. Toți copiii vor avea acces liber gratuit la consultația pediatrului, fără trimitere de la medicul de familie”, a relevat Nemerenco.

De asemenea, toți copiii în situații de urgență, la adresarea în instituții medicale după consult, vor fi deserviți în regim prioritar.

„Medicii pediatri vor beneficia de supliment la salariu pentru aceste activități”, a rezumat Ala Nemerenco.

Source: noi.md

Keywords:

pediatru , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.