23 march 2021, 15:30 Health views 2685
Astăzi, începe procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer
23 march 2021, 15:30 Health views 2685

Astăzi, începe procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech începe astăzi, 23 martie. MSMPS a semnat dispoziția privind distribuirea a 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX, către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est.

Cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva Covid-19, lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare. Din numărul total de doze de vaccin Pfizer, 1000 sînt destinate regiunii transnistrene, scrie noi.md.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C pînă la -90°C). După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C pînă la +8°C), păstrîndu-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore.

Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 zile. Toate persoanele vaccinate vor fi înregistrate în registrul electronic de vaccinare Covid - 19.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , Moldova , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
750 locuitori

Bădragii Vechi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Bădragii Vechi este unicul sat din comună. Satul este aşezat pe malul rîului la o distanță de 24 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 225 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 750 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din 13 februarie 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.