20 january 2014, 11:51 Health views 15056
20 january 2014, 11:51 Health views 15056

O noua tendinţă: suc verde

Vitgrass, sucul din germenii de grîu este numit superbăutură pentru tinereţe şi frumuseţe. Starurile de la Hollywood îl beau la micul dejun, înainte de yoga şi în loc de substanţe energetice.

Trebuie să spunem că tendinţa actuală nu este nouă. Despre vitgrass lumea a început să vorbească încă în anii 40 ai secolului XX. Datorită faptului că Ann Wigmore a declarat că s-a vindecat de cancer cu ajutorul băuturii. După o recuperare fericită, ea a preluat studiul plantelor medicinale şi a scris peste 30 de cărţi, inclusiv "Elixirul vieţii", despre proprietăţile miraculoase ale vitgrass-ului.

Oamenii de ştiinţă interesaţi de această vindecare au efectuat cercetări care au  confirmat proprietăţile anti-cancer ale sucului de grîu. Cercetătorii de la Institutul de Oncologie au constatat, de asemenea, că germenii de grîu încetinesc creşterea tumorii  şi reduc numărul de metastaze.

Cercetările oamenilor de ştiinţă au avut ca subiect numai proprietăţile anti-cancer. Despre cît este de benefic impactul sucului vitgrass asupra organismului  sănătos, oamenii de ştiinţă deocamdată tac. Cu toate acestea, compoziţia sucului vorbeşte de la sine: vitgrass conţine mai mult de 90 de tipuri de minerale şi toate vitaminele necesare pentru om. "Sucul verde" conţine aminoacizi utili, inclusiv lizina, care este responsabilă pentru starea pielii şi părului. În proporție de 70% aceasta este compusă din clorofilă. Structura moleculei de clorofilă repetă molecula hemoglobinei noastre, aşa că în mod activ protejează organismul împotriva radicalilor liberi şi bolilor cardiovasculare. De asemenea, germenii de grîu conţin mai mult de 400 de enzime.

Medicii ruşi sînt sceptici faţă de agitaţia în jurul sucului vitrgrass. "Producătorii susţin că în sucul germenilor tineri de grîu  se conțin 90 de oligoelemente şi toate vitaminele necesare omului. Această calitate poate fi atribuită mai multor plante. Acelaşi lucru este valabil pentru aminoacizi - lizină, triptofan şi altele. Intrarea în organism  a 30 ml de vitgrass este nesemnificativă în comparaţie cu consumul zilnic al aminoacizilor din alimente, bogate în proteine", - spune Andrei V. Vasiliev, profesor de la Institutul de Nutriţie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Rusia,  membru al Consiliului ştiinţific consultativ pentru suplimentele alimentare.

Vitgrass poate fi preparat de sine stătător. Creşteţi vlăstare de grîu pe pervazul ferestrei dvs. şi după ce acestea vor ajunge pînă la 10-12 cm - imediat tăiaţi-le. Apoi amestecaţi cu puţină apă într-un blender.

Apropo, nu puteţi  pregăti sucul  pentru o utilizare viitoare: peste 15 minute după preparare activitatea enzimelor se reduce, iar după o oră nu rămîne nici o urmă. Experţii sfătuiesc să beţi sucul pe nemîncate, începînd cu doze mici şi mărindu-le treptat. Puteţi adăuga germenii verzi în cocktail-uri din fructe. De exemplu,  combinaţi sucul de avocado, de  mere şi unul sau mai multe tipuri de germeni verzi (seminţe de floarea-soarelui, lucernă) - veţi obţine o alternativă vegetariană a iaurtului.

Keywords:

frumusete , sanatate , bauturi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.