25 december 2013, 12:49 Health views 9003
25 december 2013, 12:49 Health views 9003

Vegetarienii sînt un beneficiu pentru stat

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au dovedit că pentru a hrăni vegetarienii agricultorii cheltuie de patru ori mai puţine resurse. Ei au demonstrat că pentru asigurarea cu hrană a unui vegetarian este necesară o suprafață de patru ori mai mică de terenuri agricole, decît pentru a hrăni o persoană care consumă carne. Dacă toţi locuitorii statului ar trece la o dietă vegetariană, agricultura din New York ar putea hrani cu 50% mai multe persoane, constată Washingtone ProFile.

În cadrul studiului, au fost comparate 42 de diete cu același conţinut caloric, de la vegetariene la cele bazate pe carne, de la cele cu conținut scăzut de grăsimi, la cele care abundă în grăsimi.  Calculele au fost efectuate numai pentru condiţiile unui stat din SUA (New York): au fost comparate produsele care pot fi achiziționate din magazinele locale şi "productivitatea" terenurile agricole ale statului.

S-a dovedit că în cazul în care toţi locuitorii statului ar trece la un regim vegetarian cu conținut scăzut de grăsimi, agricultura din New York ar putea hrăni cu 32% locuitori mai mult decît numărul populaţiei la moment. În circumstanţele actuale, cînd newyorkezii preferă să mănînce carne şi grăsimi, statul este în măsură să hrănească doar 22% dintre locuitorii săi.

Dacă persoana nu consumă carne, pentru asigurarea ei cu produse alimentare sînt necesare aproximativ 1,8 km pătraţi de teren. Dacă consumați 63 de grame de carne pe zi, aveți nevoie de 2,4 km patrati de teren. Consumul zilnic de 254 de grame de carne duce la faptul că o persoană are nevoie de 5.26 km pătrați de pămînt.

Este curios faptul că, refuzul tuturor newyorkezilor de a consuma carne nu ar duce la consecinţe pozitive. Problema este că cerealele, fructele si legumele necesită soluri de calitate înaltă, iar carnea şi laptele pot fi produse pe terenuri mai puțin fertile.

Sursa: ecology.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.