02 october 2015, 09:26 Health views 8293
A facut cativa pasi pe gheata si a cazut sub ea! Ce reguli trebuie sa urmezi ca sa ajuti sinistratul (VIDEO)
02 october 2015, 09:26 Health views 8293

A facut cativa pasi pe gheata si a cazut sub ea! Ce reguli trebuie sa urmezi ca sa ajuti sinistratul (VIDEO)

Salvatorii continua sa bata alarma ca mersul pe gheata in aceasta perioada este periculos.

Pentru aceasta, salvatorii au organizat un exercitiu. Acesta a aratat ca doar la cativa pasi de mal, persoana se prabuseste in apa, iar hainele groase ii limiteaza miscarile, obosind sa mai ceara ajutor.

Salvatorii au prezentat principalele metode de interventie la salvarea sinistratului. Dupa ce omul este salvat din apa, specialistii recomanda sa i se scoata hainele ude, sa fie invelit cu o plapuma si sa consume bauturi calde. In cazul in care persoana este inconstienta, masurile de resuscitare pot da rezultat, daca aceasta s-a aflat nu mai mult de 6 minute sub apa rece a bazinului acvatic, spun salvatorii.

Intr-un comunicat de presa al SPCSE se anunta ca de la inceputul anului 2015 o persoana si-a pierdut viata inecata, iar alti 29 de oameni au fost salvati de angajatii statiilor de salvare.

Source: protv.md

Keywords:

gheata , pericol , salvatori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.