28 march 2014, 15:30 Health views 15306
Oamenii de știință au aflat la ce etaj este  confortabil să trăiești
Photo: deita.ru
28 march 2014, 15:30 Health views 15306

Oamenii de știință au aflat la ce etaj este confortabil să trăiești

Oamenii de știință susțin că nu este tocmai bine pentru sănătate să locuiești la altitudine, ba chiar poate fi dăunător. Ca dovadă cercetătorii invocă faptele științifice care spun că pentru buna funcționare a organismului este necesar un nivel "corect" al cîmpului magnetic. Cînd acesta slăbește, persoana resimte imediat diferite probleme de sănătate.

Experții au decis să efectueze un experiment pentru a ilustra ipoteza lor. Rezultatele au arătat că, mai sus de etajul șapte, unde cîmpul magnetic începe să slăbească, este suprasolicitat sistemul imunitar, nervos și cardiovascular.

In plus, cercetătorii au stabilit cum influențează asupra cîmpului magnetic materialul din care este construită clădirea. Astfel, s-a constatat că betonul atenuează cîmpul magnetic cu aproximativ 10 %. Mai putin "periculoasă" în această privință este cărămida - 7 %, iar lemnul slăbește cîmpul magnetic doar cu 1 %.

Coeficientul de atenuare a cîmpului magnetic nu este considerat normă sanitară, dar scăderea lui cu 50% este deja periculoasă.

Source: informing.ru

Keywords:

studiu , descoperire , viata , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.