02 april 2014, 14:18 Health views 15666
Alimente sănătoase pentru oase
Photo: skalpil.ru
02 april 2014, 14:18 Health views 15666

Alimente sănătoase pentru oase

Pentru a fi sănătos trebuie sa consumi și alimente sănătoase. Pe lîngă stilul de viață activ și lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcționare a organismului, la păstrarea tonusului bun și la menținerea sănătății fizice și psihice. Iată o listă cu alimente sănătoase pentru oase, alcătuită de nutritioniștii germani.

  • Migdalele conțin magneziu și ajută oasele să rămînă sănătoase.
  • Spanacul, datorită fierului și calciului pe care le conține, face oasele mai rezistente și ajută la functionarea mușchilor.
  • Meiul întărește dinții, oasele și stimulează creșterea copiilor.
  • Secara este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum vitaminele B, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
  • Brînza întărește oasele fiind o sursă bună de calciu.

Keywords:

sanatate , alimentatie , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1564 locuitori

Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Valea Mare și Morenii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1564 de oameni. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.