31 january 2014, 12:00 Health views 4805
Numărul virozelor, în creştere
Photo: gandul.info
31 january 2014, 12:00 Health views 4805

Numărul virozelor, în creştere

Spitalul de Urgenţă din capitală este luat cu asalt de bolnavi. Doar pe parcursul zilei de astăzi, medicii au înregistrat 90 de cazuri de viroze. Cei mai mulţi dintre pacienţi sînt copii, care sînt predispuşi mai uşor la infecţii. În urma acordării primului ajutor medical, mai mulţi bolnavi au fost internaţi în spital, iar unora li s-a prescris tratament la domiciliu.

Numărul virozelor respiratorii acute au crescut întrucît în această perioadă temperaturile şi umiditatea sînt ridicate, iar acestea sînt condiţii de răspîndire şi înmulţire a viruşilor, spun medicii. Totodată a crescut şi numărul fracturilor, ajungînd la 24 de cazuri într-o zi. În ultima săptămînă, numărul solcitărilor a crescut cu aproape 50 la sută. În aceste condiţii, medicii atenţionează părinţii să nu încerce să-i trateze pe copii acasă, ci să se adreseze la medicul de familie chiar de la primele simptome.  

Source: jurnaltv.md

Keywords:

viroze , moldovenii , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.