18 april 2024, 14:00 Sport views 798
Evoluție superbă pentru moldoveanul Radu Albot la un turneu de tenis din București
18 april 2024, 14:00 Sport views 798

Evoluție superbă pentru moldoveanul Radu Albot la un turneu de tenis din București

Cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot (34 de ani, 139 ATP) s-a calificat în optimile turneului Țiriac Open 250 de la București, România, după ce l-a învins pe Aleksandar Kovacevic (25 de ani, 97 ATP) cu scorul de 7-6, 4-6, 6-1.

După accederea în optimile de finală, tenismenul din Republica Moldova îl va înfrunta pe Joao Fonseca (17 ani, 276 ATP).

”A fost foarte greu. Am cîștigat al treilea meci în 3 zile (n.r. Radu Albot este un jucător venit din calificări). sînt bucuros că am putut să cîștig 3 meciuri. E destul de greu din punct de vedere fizic. Mă bucur că sînt în turul următor. Am mulți susținători din Republica Moldova. Familia și prietenii sînt aici. Abia aștept să joc pe terenul central. Sper vină mulți fani la meciul cu Joao Fonseca. Turneul e prima dată cînd se desfășoară aici (n.r. la Baza Sportivă Năstase/Marica). Data trecută, în urmă cu opt ani, s-a jucat în altă parte acest Open. E destul de spațios. Nu am jucat pînă acum pe terenul central, dar pot să spun că îmi place. Nu știu cum joacă Fonseca. Trebuie să fiu atent și să nu îi dau multe șanse să atace (n.r. despre meciul următor cu Joao Fonseca). Vreau să iau meci cu meci și mă concentrez doar pe meciul următor. Dar vreau să ajung în finală!”, a declarat în exclusivitate Radu Albot pentru Digi Sport.

Țiriac Open 250 este singurul turneu de tenis ATP 250 organizat în România. Cîştigătorul turneului va primi 250 de puncte ATP, competiţia atrăgînd astfel un tablou de jucători de top, din primii 100 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis. Premiile oferite în cadrul competiţiei cumulează un total de 580.000 de euro, campionul la simplu urmînd să primească 88.125 de euro, iar finalistul, 150 de puncte ATP şi 51.400 de euro.

Source: noi.md

Keywords:

Radu Albot , turneu , tenis , București

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.