05 july 2013, 09:31 Sport views 7598
05 july 2013, 09:31 Sport views 7598

Moldovenii Toma şi Scvorţov au devenit premianţi la Baku


Foto: moldpres.md

Foştii membri ai lotului naţional de judo, Sergiu Toma şi Victor Scvorţov, au devenit premianţi, în week-end, la turneul internaţional din seria Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), transmite MOLDPRES.

Victor Scvorţov (73 kg) s-a clasat pe locul doi, iar Sergiu Toma (81 kg) a ocupat locul trei.

Ambii au reprezentat la acest turneu Emiratele Arabe Unite. Sub drapelul acestei ţări au concurat şi Vadim Bocan (73 kg), Valeriu Chişcă (81 kg), Ion Remarenco (90 kg).

Toţi au concurat deja la al doilea turneu internaţional pentru Emiratele Arabe Unite.

După plecarea lor din ţară s-a iscat un scandal de proporţii dintre Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Naţional Olimpic, pe de o parte, şi Federaţia Moldovenească de Judo, pe de altă parte.

Săptămîna trecută executivul federaţiei naţionale de judo a decis să le dea tuturor foştilor membri ai lotului naţional dezlegare legală pentru a reprezenta pe viitor Emiratele Arabe Unite pe arena internaţională. În replică, ministrul în exerciţiu al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu a declarat pentru Agenţie că dosarul despre plecarea lor ilegală din ţară a fost expediat în instanţele de judecată, notează MOLDPRES.

Keywords:

turneu , judo , Azerbaidjan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
720 locuitori

Grădiniţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grădiniţa și Leuntea. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Grădinița a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.