26 september 2012, 10:48 Sport views 6158
26 september 2012, 10:48 Sport views 6158

La Rio de Janeiro moldovenii vor cuceri mai multe medalii olimpice


Foto: kp.md 

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), o să avem mai mulţi medaliaţi olimpici, a declarat într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Haltere, Tudor Casapu, transmite MOLDPRES.

"Atunci cînd am declarat la şedinţa din ajunul evoluării Cristinei Iovu la Olimpiada de la Londra că o sa cucerim peste cîteva ore o medalie, nimeni dintre cei prezenţi nu m-a crezut. Am obţinut-o. Acum declar pentru toată lumea că la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) o să avem mai mulţi medaliaţi olimpici în turneul de haltere. Ministerul Tineretului şi Sportului ne ajută, Guvernul a acordat în premieră prime substanţiale, apartamente. Sponsorii au oferit automobile. Comitetul Naţional Olimpic nu ne pune piedici. Noi am demonstrat că ştim să muncim, că nu aruncăm cuvintele în vînt şi aşa va fi şi peste patru ani". Declaraţii în acest sens a făcut liderul halterelor moldoveneşti, Tudor Casapu, cu ocazia revenirii lui Marcel Guidea (94 kg) din Vărzăreşti (Nisporeni), elev la Liceul municipal sportiv din Chișinău, cu trei medalii (două de aur şi una de argint) de la Campionatul Mondial de juniori, încheiat duminică la Kosice (Slovacia).

"Acesta este primul pas făcut spre viitoarea Olimpiadă. Vom întreprinde următorii în aceeaşi manieră. Avem nevoie doar de o sală specializată modernă de haltere, de care ducem lipsă acută, şi o să vedeţi că şi de data aceasta o să mă ţin de cuvînt", a mai adăugat Tudor Casapu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.