09 may 2012, 09:27 Sport views 8112
09 may 2012, 09:27 Sport views 8112

Ştefan Roşca s-a înscris printre cei zece mai buni powerlifteri ai Paralimpiadei


Foto: presasportiva.com

Powerlifterul moldovean Ştefan Roşca în categoria de greutate pînă la 75 kg s-a înscris printre zece cei mai buni la ediţia a XIV-a a Jocurilor Paralimpice, care se desfăşoară la Londra între 29 august şi 9 septembrie, comunică agenţia Novosti-Moldova.

Reprezentantul Moldovei a făcut două încercări reuşite din trei. În a doua încercare Roşca a reuşit să fixeze greutatea de 167 kg, ceea ce i-a permis să se situeze pe poziţia a noua. 

Cîştigător în această categorie de greutate a devenit iranianul Ali Hosseini, care a înregistrat rezultatul de 225 kg. Medalia de argint a fost cîştigată de egipteanul Mohamed Elelfat – 219 kg. Medalia de bronz i-a revenit chinezului Peng Hu, care în încercarea finală a fixat greutatea de 213 kg. Acelaşi rezultat l-a demonstrat Serghei Sîciov din Rusia, dar greutatea lui proprie s-a dovedit a fi mai mare decît a reprezentantului Chinei şi ca rezultat el a ajuns pe locul 4.

Anterior în competiţiile powerlifterilor a evoluat în categoria de greutate 67,5 kg încă o conaţională de-a noastră – Larisa Marinenkova. Ea însă de trei ori n-a reuşit să ridice greutatea de 77 kg şi şi-a finalizat cu eşec evoluţia la turneu. 

În acest mod, ambii sportivi moldoveni şi-au finalizat deja programul competiţional. În total la ediţia a XIV-a a Jocurilor Olimpice de Vară participă sportivi din 167 ţări ale lumii.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.