26 april 2012, 09:55 Sport views 9361
26 april 2012, 09:55 Sport views 9361

Moldova şi-a ales mascota pentru Olimpiada de la Londra

Comitetul Naţional Olimpic (CNO) a selectat în urma unui concurs mascota echipei olimpice a Republicii Moldova. Este vorba despre un dragon geto-dacic, cu care strămoşii noştri mergeau în luptă. Mascota a fost realizată de către Ruslan Roşca, student în anul trei al Universităţii „Ion Creangă”, şi a fost selectată din cele 157 de lucrări prezentate la concurs.

„Îmi place foarte mult istoria şi mai ales istoria neamului nostru, de aceia am ales lupul geto-dacic, care este îngemănat din două animale: cap de lup şi trup de şarpe, stindardul cu care strămoşii noştri mergeau în luptă”, a spus învingătorul concursului, Ruslan Roşca. Acesta a fost premiat cu un iPad din partea organizatorilor.

Totodată, Comitetul Naţional Olimpic a premiat şi lucrările plasate locul doi, deţinătorul căreia a primit un iPhone, locul trei cu un telefon mobil şi o mie de lei, precum şi deţinătorii locurilor patru şi cinci, care au primit diplome şi premii băneşti.

Preşedintele CNO, Nicolae Juravschi s-a arătat încrezător că mascota nou-aleasă va aduce succes echipei naţionalei Moldovei la Olimpiadă, menţionînd că chiar dacă a fost selectată înainte de Olimpiada din Londra, aceasta va rămîne mascota Republicii Moldova şi după jocurile olimpice din vară.

Concursul a fost organizat în perioada 2-23 aprilie pe un site de socializare, timp în care fiecare putea să propună o variantă. Ulterior, un juriu al CNO a selectat cele mai bune lucrări, desemnînd şi învingătorul.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.