02 june 2017, 11:10 Sport views 5250
Halterofilul Ștefan Roșca vrea să reprezinte Rusia la competițiile sporive
02 june 2017, 11:10 Sport views 5250

Halterofilul Ștefan Roșca vrea să reprezinte Rusia la competițiile sporive

Halterofilul moldovean, campion european la powerlifting, Ștefan Roșca, a criticat autoritățile Republicii Moldova că nu susțin persoane cu dezabilități și a declarat că va depune o cerere de intrare în echipa paraolimpică rusă. Asta deși Comitetul Internațional Paraolimpic nu a permis echipei ruse să participe la Jocurile Olimpice din 2018, transmite Agora cu referire la life.ru.

„Nu există susținere din partea statului (Republica Moldova, -n.a.). În Rusia nu este discriminare. La momentul actual trăiesc din banii părinților mei. Tatăl trăiește în Moldova și are o gospodărie mare, iar mama a plecat peste hotare. Acolo lucrează și-mi transmite bani ca eu să pot să mă antrenez, să-mi cumpăr vitamine și mâncare calitativă", a declarat Ștefan Roșca.

Halterofilul moldovean spune că a fost de mai multe ori în Rusia, unde a discutat cu alți sportivi. „Aici în Moldova nu pot crește profesional, nu pot să arăt tot ce pot face", a mai spus Roșca.

Din aceste motive, paraolimpicul moldovean a decis să obțină cetățenia rusă și să depună o cerere ca să reprezinte Rusia la competiții care vor avea loc în Federația Rusă, precum și cele internaționale.

Reamintim că sportivul moldovean, Ștefan Roșca, a reprezentat Moldova la Jocurile Paraolimpice de la Londra în 2012, la proba haltere în categoria de 75 de kilograme.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.