13 february 2014, 14:57 Sport views 8288
Moldoveanul Artur Ioniţa va evolua în campionatul Italiei la fotbal
Photo: ipn.md
13 february 2014, 14:57 Sport views 8288

Moldoveanul Artur Ioniţa va evolua în campionatul Italiei la fotbal

Mijlocaşul echipei naţionale, Artur Ioniţa, va evolua, începînd cu sezonul viitor în Seria A. Jucătorul de 23 ani a semnat, pentru 3 ani, cu Hellas Verona, care ocupă locul 6 în campionatul Italiei.

„E un pas înainte. Îmi dau seama unde voi juca şi aceasta mă motivează foarte tare. Ştiu că începutul va fi foarte greu, dar sunt gata de o nouă provocare în cariera mea", a declarat Artur Ioniţa pentru IPN. Pînă în vară, Ioniţa va juca pentru Aarau, unde a devenit un lider în ultimii ani. El evoluează de 5 ani în Elveţia, unde a reuşit să marcheze 13 goluri.

Ioniţa a fost dorit şi de două echipe din Elveţia, dar a preferat să meargă în Italia, devenind astfel primul moldovean care va juca în Seria A. Mijlocaşul central este discipolul şcolii Zimbru, primul său antrenor fiind Veaceslav Carandaşov. Anul trecut, Ioniţa a fost ales al treilea cel mai bun fotbalist al Moldovei, după Gaţcan şi Epureanu.

Source: ipn.md

Keywords:

fotbal , sport , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.