04 january 2013, 17:17 Kaleidoscope views 4795
04 january 2013, 17:17 Kaleidoscope views 4795

O nouă specie de Ichthyosaurus a primit numele „Lenin strălucitor”

O nouă specie de reptilă preistorică, descoperită cîțiva ani în urmă în regiunea Ulyanovsk, a fost numită în onoarea originarului acestei regiuni,  Vladimir Lenin. Ichthyosaurus-ul a fost numit Leninia stellans (Lenin strălucitor), transmite RIA "Novosti".

Potrivit directorului Muzeului de Stiinte Naturale a Universității de Stat din Ulyanovsk Gleb Uspenski, nimic neobișnuit în "numele" reptilei nu este, deoarece multe descoperiri primesc numele în cinstea unor oameni celebri. Numele Leninia stellans a fost dat colegial. După cum a explicat Uspenski, în numele ichthyosaurus-ului „Lenin” desemnează genul, iar „strălucitor” - specia. „Dacă va fi găsită o altă specie de ichthyosaurus din acest gen, el va primi o altă denumire. De exemplu „Lenin zîmbitor”, a spus șeful muzeului.

Paleontologii au descoperit craniul reptilei antice cîțiva ani în urmă în apropierea satului Kriuși. Dimensiunea craniului este mai mare de un metru. Ichthyosaurus-ul semăna cu delfinii contemporani, mînca pește și moluște. În prezent, ichthyosaurus-ul este studiat și descris. Descrierea sa a fost publicată în revista științifică britanică Geographical Magazine. Exponatul se află la Muzeul Ținutului natal din Ulyanovsk.

Keywords:

descoperire , savanti , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.