01 october 2013, 15:39 Kaleidoscope views 7609
01 october 2013, 15:39 Kaleidoscope views 7609

Cum arată tableta viitorului

Canadienii de la Queen’s University au creat o tabletă subţire ca o foaie de hîrtie, care poate fi îndoită sau scăpată pe jos fără să fie distrusă, scrie Daily Mail.

Practic, PaperTab pare că are o hîrtie fotografică în loc de ecran, această descoperire putînd revoluţiona viitorul gadget-urilor, făcîndu-le imposibil de stricat, notează sursa. În plus, o mare diferenţă faţă de tabletele tradiţionale este că, în cazul PaperTab, fiecare document sau aplicaţie are propria „coală de hîrtie”, acestea interacţionînd dacă sunt puse una lîngă alta sau una peste alta.

Tehnologia va fi lansată în cursul acestei săptămîni, la tîrgul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Cu ajutorul PaperTab, utilizatorii vor putea trece mult mai uşor de la o aplicaţie la alta sau de la un document la altul, deoarece fiecare va avea propria sa „foaie de hîrtie” pe care va fi afişat. Spre exemplu, pentru a ataşa o fotografie unui e-mail, utilizatorii trebuie pur şi simplu să plaseze PaperTab-ul cu fotografia peste PaperTab-ul cu e-mail-ul, scrie Daily Mail. De asemenea, dacă vor să mărească o imagine, utilizatorii pot pune două PaperTab-uri unul lîngă altul, iar imaginea se va extinde pe ambele ecrane.

Specialiştii de la Intel, care i-au ajutat pe cercetătorii de la Queen’s, spun că, în 5-10 ani, ecranele de tip „coală de hîrtie” le pot înlocui pe cele tradiţionale sau pot duce chiar la dispariţia foilor de hîrtie obişnuite.

Tableta PaperTab are un ecran de 10,7 inci (27,1 cm) şi un procesor Intel CoreTM i5.

 

Keywords:

calculator , viitor , tehnologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.