01 june 2013, 12:20 Kaleidoscope views 7494
01 june 2013, 12:20 Kaleidoscope views 7494

Uniunea Europeană a introdus noi reguli de trecere a valutei peste frontierele sale

Din 1 ianuarie 2013, în Uniunea Europeană au intrat în vigoare noi reguli vamale care se referă și la trecerea mijloacelor bănești peste frontieră. Potrivit celor relatate de RBK, pe întreg teritoriul UE se va aplica un singur model de formular vamal pentru declararea de către persoanele fizice a banilor trecuţi peste frontieră.

De acum, la sosire și plecare din teritoriul UE, cetățeanul care deține o sumă de la 10 mii de euro este obligat să depună o declarație vamală de două ori – la introducerea și la scoaterea mijloacelor bănești. Se cere declararea nu numai numerarului în euro, dar și echivalentul acestuia în orice altă monedă, precum și titluri de valoare și instrumente de numerar, cum ar fi cecuri, cambii etc. Norma respectivă este valabilă și pentru cei care tranzitează UE.

Declarația trebuie să conțină date de pașaport, informații despre proprietar(i) de bani (persoană fizică sau juridică), suma și originea banilor (de exemplu, moștenire, economii personale, mijloace obținute din vînzarea unui imobil, etc), precum și destinația acestora. De asemenea, trebuie precizate detaliile călătoriei (tip de transport, numărul cursei de avion/tren/vapor).

Dacă într-o declarație vor fi indicate informații false sau incomplete, aplicantul va fi sancționat, iar banii ar putea fi confiscați.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.