29 november 2012, 15:13 Kaleidoscope views 3445
29 november 2012, 15:13 Kaleidoscope views 3445

NASA intenționează să creeze o bază cosmică în apropierea Lunii

Foto: internet-all.info

Agenția Spațială NASA intenționează să trimită un robot pe Lună. Sarcina robotului - căutarea apei și altor resurse necesare pentru călătoria în spațiu. Se remarcă faptul că lansarea robotului va avea loc pînă în 2017, scrie upi.com.

În plus, NASA intenționează să creeze în apropierea Lunii o bază cosmică de pe care vor fi lansate misiunile spațiale. Baza va fi locuibilă și va fi amplasată pe cealaltă parte a Lunii. Deoarece baza va fi construită în punctul Lagrange 2, aceasta va rămîne imobilă relativ la Pămînt și Lună. Experții de la NASA se așteaptă că, după ce baza va fi construită, va fi posibil să se efectueze expediții în sectoarele mai îndepărtate ale cosmosului, în special spre asteroizi și Marte.

În același timp, oficialii NASA nu comentează informațiile despre utilizarea bazei lunare. Agenția a declarat doar că ei au intenția de a  trimite o expediție cu echipaj uman spre Marte, și se examinează în prezent diferite opțiuni pentru punerea în aplicare a acestei idei. În special, o opțiune este de a utiliza pista de lansare din apropierea Lunii.

Se așteaptă că o misiune cu echipaj uman spre Marte va fi lansată în anii  30 ai acestui secol, iar primul zbor spre centura de asteroizi va avea loc înainte de 2025.

Keywords:

NASA , luna , baza cosmica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.