25 october 2012, 12:20 Kaleidoscope views 8259
25 october 2012, 12:20 Kaleidoscope views 8259

Atac cu viruși pe Yahoo Messenger! Află care e remediul

Utilizatorii Yahoo Messenger au fost luaţi în vizor de un atac mai puţin obişnuit, ce s-a propagat cu ajutorul sistemului de mesaje publicitare integrat cu aplicaţia Yahoo Messenger, scrie go4it.ro.

Un banner de reclamă clandestin, ce a direcţionat utilizatorii curioşi către un website vietnamez, Laban.vn, a fost postat în decursul zilei de luni timp de aproximativ patru ore, pe ferestrele Yahoo! Messenger ale utilizatorilor din lumea întreagă.

Cei ce din curiozitate au dat click pe reclama aparent legitimă ce a fost afişată în cadrul aplicaţiei au fost direcţionaţi către website-ul laban.vn, unde li s-a solicitat instalarea unui fişier .exe.

Odată lansată, aplicaţia detectează web browser-ele instalate şi înlocuieşte pagina de start cu http://laban.vn. Dacă pînă aici, comportamentul este unul tipic pentru orice add-on de web browser, aplicaţia merge un pas mai departe, modificînd setările de start ale Windows-ului, astfel încît să poată porni de fiecare dată cînd pornim sau repornim calculatorul. La fiecare pornire aplicaţia schimbă pagina de start a web browser-ului cu adresa mai sus menţionată.

Pentru a scăpa de neplăcerile create şi elimina orice urmă lăsată în computer de laban.vn, utilizatorii care au instalat fişierul .exe infectat pot apela la aplicaţia gratuită pusă la dispoziţie de BitDefender.

Keywords:

virus , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.