22 october 2012, 12:05 Kaleidoscope views 5705
22 october 2012, 12:05 Kaleidoscope views 5705

Megapolisurile reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate


Foto: nature.com

"Urbanizarea rapidă va avea un impact semnificativ asupra sănătății publice în cazul în care la planificarea și construirea de orașe nu vor fi luate în considerare măsuri de combatere a poluării aerului, potrivit unui raport prezentat la Beijing săptămîna trecută," - scrie revista Nature.

Raportul întocmit de Organizația Meteorologică Mondială (OMM) și proiectul International Global Atmospheric Chemistry (IGAC) remarcă cît de repede megapolisurile - zonele metropolitane cu o populație de peste 10 milioane de oameni - cresc în țările în curs de dezvoltare.

Acum în lume sînt 23 de megapolisuri, în timp ce 60 de ani în urmă erau doar două. Mai mult de jumătate din populație trăiește acum în orașe, iar acest procent este în creștere. Aproape în întregime această creștere are loc în țările în curs de dezvoltare.

Metropolele oferă cea mai bună oportunitate în ocuparea forței de muncă și educație, iar prin buna planificare a zonelor dens populate are loc o economie a resurselor funciare și de energie.

Dar multe orașe din țările în curs de dezvoltare se extind rapid, avînd o planificarea precară și măsuri insuficiente de combatere a poluării. Acest lucru are consecințe grave pentru mediu și sănătatea publică.

Keywords:

sanatate , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2861 locuitori

Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.