20 october 2012, 12:20 Kaleidoscope views 5118
20 october 2012, 12:20 Kaleidoscope views 5118

"Ultimele" imagini ale civilizației umane: fotografiile se vor afla pe orbită pînă la dispariția ei

Organizația  non-profit Creative Time, care reunește pictori și oameni de artă a prezentat un nou proiect al pictorului Trevor Paglen: el va trimite în spațiu un raport fotografic despre viața omenirii, relateaza Newsru.com.

"Cînd omenirea va dispărea, navele spațiale abandonate de pe orbita Pămîntului vor rămîne singurele dovezi ale existenței noastre", - afirmă pictorul.

Pentru proiectul  „Last Pictures”   („Ultimile imagini”) oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au creat un disc unic din siliciu aurit pe care au fost imprimate micro-imagini, astfel încît să poată există în veșnicie.

Setul de 100 de fotografii pare a fi surprinzător. O selecție de imagini alb-negru, fără legende este, mai degrabă, un obiect de artă, decît o mărturie istorică. Fotografiile prezintă flori, peisaje, fenomene naturale și clădiri. Pe suprafața discului, de asemeneaa fost imprimată harta Pămîntului.

Fotografii cu oameni sînt relativ puține. Potrivit lui Paglen selectarea celor mai reprezentative fotografii a durat cîțiva ani. Ideea este că pozele ar trebui să fie o reflectare a faptului că existența noastră este doar un moment în viața universului.

Se preconizează ca discul cu fotografii să fie fixat pe satelitul EchoStar XVI, care va fi lansat pe orbită în toamna anului 2012 de pe cosmodromul Baikonur. Durată de viață a navei spațiale va fi de 15 ani, după care va fi transferată pe așa-numita orbită cimitir, unde milioane de ani mesajul își va continua zborul.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.