09 october 2012, 10:57 Kaleidoscope views 7301
09 october 2012, 10:57 Kaleidoscope views 7301

FBI a dezvoltat un sistem performant de identificare care te poate găsi oriunde


 Foto: rt.com

FBI-ul a început să ruleze oficial noul program de recunoaştere facială (NGI), pe care a început să-l dezvolte în 2005 şi în care a investit miliarde de dolari. Sistemul vine ca o completare a programului de identificare a amprentelor care rulează la nivel naţional şi va fi instalat în toate statele pînă la finalul anului 2014, scrie rt.com.

"Rolul programului NGi este de a reduce rata criminalităţii şi terorismul prin accesul autorităţilor din toată ţara la o bază de date cu cît mai multe informaţii biometrice", scrie într-un comunicat FBI.

Oficialii FBI au declarat că în urma testelor pe care le-au făcut în acest an, în statul Michigan, dintr-o bază de date de 1,6 milioane de fotografii programul a identificat corect o persoană în 92% din cazuri.

Baza de date NGI va include peste 14 milioane de fotografii în următorii doi ani, iar pentru o identificare cît mai exactă, programul va folosi şi datele publice de pe reţelele sociale Facebook şi Google.

Lansarea programului NGI a stîrnit şi reacţii negative, unii politicieni fiind de părere că încalcă flagrant dreptul la intimitate: "Cînd cineva are amprenta ta facială, îţi poate afla numele, îţi poate găsi conturile de pe reţelele sociale şi poate afla în orice moment pe ce stradă eşti sau cînd cineva postează o fotografie cu tine online. Asta poate încălca dreptul la viaţă privată", a declarat senatorul american Al Franken.

Keywords:

FBI , sistem , identificare , urmarire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.