09 june 2012, 16:17 Kaleidoscope views 6753
09 june 2012, 16:17 Kaleidoscope views 6753

Cum sînt monitorizați utilizatorii care descarcă filme de pe BitTorrent


Foto: softwaredownloads.com

BBC scrie că persoanele care partajează ori descarcă fişiere audio sau video prin BitTorrent, fără a avea drepturi de autor asupra lor, sunt monitorizate.

Datele obţinute prin monitorizare ar putea fi apoi folosite împotriva făptaşilor, sugerează BBC.

Descoperirea a ieşit la iveală după ce angajaţii Universităţii din Birmingham (Marea Britanie) au creat un program similar BitTorrent-ului şi au înregistrat toate adresele care s-au conectat la el. Astfel, ei au putut observa că la program s-au conectat şi mai multe firme de monitorizare online.

Studiul sugerează că monitorizarea nu ţine cont de „vechimea” utilizatorilor: cei care încarcă sau descarcă pentru prima dată un fişier riscă la fel de mult să fie prinşi precum cei care au încărcat sau descărcat mii de fişiere.

BBC scrie că multe dintre firmele din Europa şi SUA folosesc IP-urile strânse de firmele de monitorizare pentru a-i da în judecată pe posesorii acestora.

Keywords:

piraterie , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.