09 march 2012, 15:05 Kaleidoscope views 8157
09 march 2012, 15:05 Kaleidoscope views 8157

Civilizațiile extraterestre vor fi căutate din Antarctida


Foto: infoniac.ru

Astronomii chinezi au informat opinia publică că au început să folosească un echipament special de căutare în Antarctida... pentru a detecta planete asemănătoare Pămîntului, unde ar putea exista viața.

Încă de la începutul anului, chinezii au instalat în Antarctida primul din cele trei telescoape planificate. Testările efectuate într-o perioadă de peste o lună arată că punctul de observaţie astronomică automată montat la o altitudine de 4.093m, pe vîrful calotei glaciare din regiunea antarctică, funcţionează în bune condiţii. De la acest punct se transmite zilnic un volum de 10 megabiţi de date astronomice.

Punctul de observaţie astronomică automată este un proiect de cooperare internaţională la care participă astronomi din Australia, SUA, Marea Britanie şi din alte ţări. Rezultatul cercetărilor arată că Antarctida este foarte probabil cel mai potrivit loc din lume pentru construirea staţiei de observaţie astronomică.

Sursa: upi.com

Keywords:

Planete , Pamint , civilizatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.