31 august 2012, 12:20 Kaleidoscope views 8323
31 august 2012, 12:20 Kaleidoscope views 8323

Prima voce umană transmisă de pe Marte

Deja celebrul robot Curiosity, ajuns recent pe Marte, a recepţionat un mesaj emis de către şeful NASA şi l-a retransmis către Terra.

NASA a reuşit să transmită, de fapt să retransmită, în premieră absolută o voce umană de pe planeta Marte. Este chiar vocea şefului Agenţiei Spaţiale Americane, Charles Bolden, care a emis de pe Pămînt un mesaj către robotul Curiosity. Ulterior, tehnica cu care este dotată maşinăria a permis retransmiterea mesajului către Pămînt. Bolden subliniază unicitatea evenimentului.

Semnificaţia mesajului audio este mai mult simbolică, însă autorităţile de la NASA speră să atragă după el prezenţa umană pe Planeta Roşie. Înregistrarea vocii a fost transmisă împreună cu mai multe fotografii de pe Marte, ce înfăţişează o scenă cu roci erodate, într-o zonă muntoasă, în care se pot vedea perfect straturile geologice. Noile imagini au fost realizate cu lentilele telefoto de 100 mm şi cu lentilele cu unghi larg de 34 mm ale instrumentului Mast Camera (Mastcam).

Muntele Sharp, înalt de 5.5000 de metri, se ridică din craterul Gale, în care roverul Curiosity a ajuns în noaptea de 5 spre 6 august.Cercetătorii NASA estimează că roverului Curiosity îi va lua aproximativ un an să ajungă la baza muntelui, aflată la o distanţă de aproximativ 10 kilometri de locul amartizării.

Sursa: mir24.tv

Keywords:

cosmos , Planete , Univers , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.