07 september 2012, 09:29 Kaleidoscope views 7685
07 september 2012, 09:29 Kaleidoscope views 7685

Sute de mii de oameni vor rămîne luni fără internet

Dacă aveți un anumit tip de virus pe calculator există o șansă reală ca luni să fiți deconectat de la internet. Utilizatorii de net sînt avertizați și sfătuiți să verifice ca sistemele pe care le dețin nu au fost infectate cu virusul Alureon/DNS Changer bot, informează CBC News.

Virusul, un software, a infectat sute de mii de calculatoare din lume în ultima parte a anului trecut. A fost creat să redirecționeze userii de la site-urile de încredere spre site-uri fantomă, într-o încercare de a fura informații personale și financiare.

Atunci cînd atacul cibernetic a fost descoperit, FBI-ul a creat un net "de siguranță", care să filtreze calculatoarele infectate prin serverele instituției și să oprească ofensiva hackerilor.

Însa aceste servere vor fi oprite luni, iar sistemele încă infectate vor pierde conexiunea la internet fără avertizare.

Userii a căror calculatoare sînt încă infectate vor pierde luni conexiunea la internet. Majoritatea victimelor nici măcar nu știu că sistemele lor au fost infectate, chiar dacă virusul le-a încetinit viteza de conectare și navigare pe Internet și le-a afectat programul antivirus.

În acest link veţi găsi o listă de adrese. Accesînd oricare din ele, veţi putea verifica dacă sînteţi sau nu infectaţi cu DNSChanger. Aceste adrese au fost create la cererea autorităţilor de reglementare a traficului pe Internet din ţările cele mai afectate de virusul DNSChanger.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.