27 september 2018, 15:03 Kaleidoscope views 8741
Rusa este cea mai răspîndită limbă din Europa
27 september 2018, 15:03 Kaleidoscope views 8741

Rusa este cea mai răspîndită limbă din Europa

Limba rusă s-a dovedit a fi cea mai răspîndită limbă din Europa.

Acest lucru îl denotă datele unui clasament elaborat de aplicația pentru studiu Babbel, publicate pe pagina de Facebook a Consiliului Europei.

Infograficul cu cele mai utilizate limbi în spațiul european Consiliul Europei l-a prezentat cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, care a fost sărbătorită la 26 septembrie. Experții europeni au colectat statistici relevante și au aflat care limbi sînt cele mai răspîndite în Europa.

Conform imaginilor prezentate, cea mai răspîndită în Europa este limba rusă, vorbită de 120 de milioane de oameni. Locul al doilea și al treilea le ocupă limbile germană și franceză, vorbite de 95 de milioane și, respectiv, de 80 de milioane de persoane.

Engleza se află doar pe poziția a patra, cu un indicator de 70 de milioane de oameni. În același timp, turca ocupă locul cinci, cu același indicator – 70 de milioane de persoane.

Apoi urmează limba italiană – 69 de milioane de persoane, limba spaniolă – 45 de milioane.

Cele mai răspîndite 10 limbi includ și limba poloneză – 40 de milioane de persoane și olandeză – 22 de milioane de persoane.

Source: noi.md

Keywords:

Europa , limba rusă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.