26 march 2012, 15:10 Kaleidoscope views 3583
26 march 2012, 15:10 Kaleidoscope views 3583

Facebook: fotografia este mai importantă decît cuvintele

Aveţi posibilitatea să specificaţi în profilul dvs. de pe Facebook orice informaţie, dar nu uitaţi că o influenţă decisivă asupra oamenilor o au nu textele ci fotografiile. Cercetătorii au concluzionat că utilizatorii reţelelor sociale, își formează opinia despre alţii în baza fotografiilor, fiind mai puțin atenți la text, relatează  www.dailymail.co.uk.

Oamenii de știință au realizat un experiment cu implicarea a 195 de studenți. Studenților li se prezentau cîteva profiluri cu fotografie şi o scurtă povestire despre un om.

Primul profil conţinea imaginea unui om într-un cerc de prieteni şi era semnat "eu ador să mă distrez cu prietenii".

Al doilea profil conţinea o fotografie a persoanei șezînd în singurătate pe o bancă și semnată "Îmi place să petrec timpul de unul singur".

În al treilea şi al patrulea profil semnăturile nu se potriveau cu fotografiile. Sub fotografia persoanei într-un cerc de prieteni, era scris "Nu-mi prea plac întîlnirile cu prietenii și petrecerile" şi, invers, fotografia, unde omul apărea singur era semnată că îi place să se distreze cu prietenii.

Studenții au fost rugaţi să evalueze pe o scară de 7 puncte gradul de extrovertire al fiecareia dintre aceste persoane. Astfel, oamenii de știință au încercat să afle ce este mai convingător pentru majoritatea oamenilor: textul sau fotografia?

S-a dovedit că oamenii cred fotografiilor care poartă emoţii pozitive. Cei mai mulţi studenţi apreciază oamenii care apar în cercul de prieteni ca extravertiți, indiferent de text. Cu toate acestea, examinînd fotografia persoanei aflate în singurătate, ei totuși atrăgeau atenţie la text. Acest lucru este dovedit de balurile acordate pentru gradul de extrovertire a persoanei. Omul, care a apărut în singurătate cu semnătura că îi place să comunice cu prietenii, a luat un scor mai mare. Trebuie remarcat faptul că scorurile celor care au apărut într-un cerc de prieteni, au fost cele mai mari. De aici se poate concluziona că fotografiile sînt un factor esenţial în evaluarea individului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.