17 march 2012, 12:15 Kaleidoscope views 3853
17 march 2012, 12:15 Kaleidoscope views 3853

Un asteroid ce are puterea de distrugere a unei bombe nucleare va trece la mică distanţă de Terra

Un asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013, informează huffingtonpost.com.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lîngă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decît mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi orbită.

Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact în 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.

2012 DA14 a fost descoperit după ce astronomii au decis să îşi îndrepte cercetările spre cîteva zone ale boltei cereşti unde asteroizii nu sunt văzuţi în mod obişnuit.

Profesorul Gerhard Drolshagen, de la Space Situational Awareness (SSA), din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a spus: "Obiectul are un diametru de 50 de metri şi, cu această mărime, ar putea provoca distrugeri serioase dacă ar exploda deasupra unei zone nelocuite. Ar avea forţa celei mai mari bombe nuclare".

Profesorul Detlef Koschny, de la SSA, a adăugat: "Construim un sistem de telescoape optice automate care sunt capabile să detecteze orice asteroid ca acesta, cu scopul de a putea să îi descoperim cu cel puţin trei săptămîni înainte de a se apropia la cea mai mică distanţă de Terra".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.