16 march 2012, 14:15 Kaleidoscope views 5301
16 march 2012, 14:15 Kaleidoscope views 5301

Top 7 videoclipuri uluitoare YouTube

Este o ocazie specială atunci cînd ești martorul unui eveniment spectaculos și reușești să capturezi acea “imagine sau acea scenă dintr-un milion”, pentru că te-ai aflat la locul potrivit, în momentul potrivit, avînd o cameră video în dotare.

7. Surfing pe tsunami. Mike Parsons este unul dintre cei mai impresionanți atleți ai planetei. Mike a devenit faimos mai ales datorită acestui videoclip, care îl înfățișează "călărind" cu placa de surf "coama" unui val înalt de 20 metri, în apropierea plajei Jaws, din Hawaii.

6. Prăbușirea zborului 961 al companiei aeriene etiopiene. Zborul etiopian 961 a fost deturnat la 23 noiembrie 1996 de trei cetățeni din Etiopia care doreau să obțină azil politic. Etalînd o bombă falsă, atacatorii au solicitat schimbarea destinației avionului către Australia. Atunci cînd avionul a încercat să aterizeze, s-a lovit cu unul dintre motoare de un recif de corali, ceea ce a a provocat rotirea forțată înspre stînga și o rupere instantanee. În mod tragic, 125 de pasageri din cei 175, împreună cu echipajul, au decedat în urma accidentului.

5. Leul Christian. În 1969, John Rendall si Anthony Bourke au cumpărat un pui de leu de la magazinul Harrods, din Londra. L-au botezat Christian și l-au crescut timp de un an, înainte de a-l elibera în sălbăticie. După ce au aflat că tînărul leu a fost introdus cu succes în habitatul său natural, cei doi bărbați au întreprins o expediție în Kenya, pentru a se întîlni cu leul ce le-a aparținut cîndva.

4. Explozia navei cosmice Challenger. Era cea de-a 25-a lansare oficială a unei nave cosmice efectuată de SUA și cea de-a zecea călătorie în spațiu a aeronavei Challenger. Era o misiune specială, care o avea la bord pe Christa McAuliffe, cîștigătoarea unui concurs în vederea participării la "Proiectul Spațial al Profesorului", desfășurat de NASA.

3. Paul Potts cîntă Nessun Dorma. Paul Potts este un tenor din Marea Britanie care a cîștigat prima serie a show-ului Britain's Got Talent. Înaintea acestei competiții era doar un agent de vînzări de telefoane mobile. Acest videoclip îl prezintă interpretînd capodopera "Nessun Dorma", care l-a adus instantaneu în vîrful topului concurenților. Este vorba despre unul dintre cele mai populare videoclipuri din istoria YouTube.

2. Bătălia din Kruger. Știi cu siguranță că un videoclip postat pe YouTube a devenit faimos atunci cînd are propria sa pagină pe Wikipedia. Este cazul bătăliei de la Kruger. Scena a fost filmată în septembrie 2004, în apropierea unei oaze din Parcul Național Kruger, localizat în Africa de Sud. Prezintă o luptă epică din viață reală între o grupare de lei, o turmă de bivoli și doi crocodili.


1. Valul Tsunami din 2004 din Oceanul Indian. Pe 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade pe scara Richter a lovit coasta vestică a insulei indoneziene Sumatra. Ceea ce a urmat a fost un tsunami devastator care a măturat cea mai mare parte din coastele oceanului Indian.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.