14 march 2012, 16:05 Kaleidoscope views 3427
14 march 2012, 16:05 Kaleidoscope views 3427

Religiozitatea şi sărăcia sînt indisolubil legate între ele?

Un studiu recent publicat, realizat pe baza studierii a 114 ţări în 2009, arată că 84 % din oamenii din întreaga lume susţin că religia este o parte importantă a vieții lor, informează livescience.com.  Dar, în realitate, cel mai interesant în acest studiu au fost, după cum urmează:

"Fiecare dintre ţările cele mai religioase este relativ săracă, PIB-ul pe cap de locuitor în aceste ţări este sub 5.000 de dolari," - spun analiștii. "Acest lucru demonstrează relaţia strînsă dintre statutul socio-economic al ţării şi religiozitatea cetăţenilor săi în ţările cele mai sărace, cele în care venitul mediu pe cap de locuitor este de 2.000 de dolari şi mai mic, procentul mediu al celor care susţin că religia este o parte esenţială a vieții lor este de 95 % din totalul populaţiei. În medie, pentru ţările bogate, unde venitul pe cap de locuitor este de peste $ 25.000, acest indice este de doar 47 %".

Conform cu această teorie, potrivit analiştilor, religia joacă un rol funcţional în cele mai sărace ţări ale lumii, pentru că ajută oamenii să facă faţă provocărilor de zi cu zi pentru a asigura familiile lor. Cercetarea anterioară, de asemenea, sprijină această idee, deoarece s-a constatat că relaţia dintre nivelul de religiozitate şi nivelul de bunăstare emoțională este mai mare în ţările sărace.

Este interesant faptul că SUA este una dintre cele mai bogate ţări, dar, cu toate acestea, aproximativ două treimi dintre americani - 65 % - spun că religia joacă un rol important în viaţa lor de zi cu zi.

În alte ţări bogate, acest procent este mult mai mic:

•    Suedia - 17 %
•    Danemarca - 19 %
•    Marea Britanie - 27 %
•    Franţa - 30 %

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1202 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.