03 september 2017, 16:30 Kaleidoscope views 5637
O moldoveancă a participat la prînzul de la Casa Albă
03 september 2017, 16:30 Kaleidoscope views 5637

O moldoveancă a participat la prînzul de la Casa Albă

La 8 martie curent, însărcinatul cu afaceri a.i. Tatiana Solomon, a participat la prînzul de la Casa Albă, din State Dining Room, găzduit de către Prima Doamnă, Melania Trump cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această reuniune a întrunit 50 de femei, reprezentante ale Administraţiei Trump, Congresului SUA şi corpului diplomatic acreditat din capitala federală.

Printre invitaţi au participat Ivanka Trump, soţia vicepreşedintelui Mike Pence, Karen, senatoarea Susan Collins, consilierul preşedintelui Kellyanne Conway şi secretarul pentru educaţie, Betsy DeVos. Preşedintele SUA, Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence şi-au făcut apariţia pentru scurt timp la eveniment.

Reuniunea a fost primul eveniment organizat la iniţiativa Primei Doamne pentru a reflecta asupra rolului femeilor în societate, asigurarea păcii şi stabilităţii în lume şi concomitent asupra provocărilor cu care se confruntă femeile în viaţa cotidiană în procesul de conciliere a vieţii de familie cu cea profesională, inclusiv fenomenul traficului de fiinţe umane.

În marja evenimentului, Tatiana Solomon a efectuat un schimb succint de opinii cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi a prezentat subiectele de interes comun de pe agenda bilaterală cu Statele Unite. În discuţia cu Prima Doamnă, Melania Trump, a fost subliniată importanţa promovării unor programe de colaborare pe egalitatea de gen.

Source: zugo.md

Keywords:

moldoveanca , SUA , 8 Martie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.