Go to section: Music
11 august 2015, 13:30 Music views 59995
11 august 2015, 13:30 Music views 59995

Muzica modernă este mai simplă decît cea veche

Foto: mtdata.ru

Cercetătorii spanioli au demonstrat că muzica de natură comercială din prezent este mai gălăgioasă şi mai "simplă" decît muzica anilor `50 şi `60.

Cecetatării spanioli de la Unviersitatea Pompeu Fabra din Barcelona au analizat milioane de cîntece pop, rock şi hip hop lansate între anii 1955 şi 2010, relatează LiveScience.com.

Aceştia au descoperit că muzica de astăzi este mai gălăgioasă. Studio-urile de înregistrări folosesc un volum înalt încă din etapa de înregistrare.

Prin urmare dacă asculţi un cîntec din anii '60 la un loc cu un cîntec modern, la acelaşi volum, melodia lansată mai recent se va auzi mai tare.

"În anii '50 şi anii '60, muzica trebuia să aibă un mesaj, să te facă să te gîndeşti la politică şi viaţă. Cînd a fost introdus sintetizatorul, multe formaţii au experimentat noi sunete cu el, cum ar fi Pink Floyd. În prezent, artiştii creează muzică pentru dans şi relaxare, cu ritm şi energie, dar nu sînt interesaţi să experimenteze cu diferite sunete şi note", a explicat cercetătorul Martin Haro.

Keywords:

muzica , descoperire , Spania , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.