Go to section: Music
22 january 2016, 11:55 Music views 7424
De ce Moldova trebuie să participe la Eurovision (Video)
22 january 2016, 11:55 Music views 7424

De ce Moldova trebuie să participe la Eurovision (Video)

Doar o lună ne mai desparte de prima semifinală a etapei naționale a Eurovisionului din acest an, iar organizatorii și interpreții sînt în febra pregătirilor. E binecunoscut faptul că cîștigul unui sau altui interpret depinde de televoting și, desigur, de juriul concursului. Însă, în opinia producătorul muzical Serghei Orlov, care a acordat un interviu portalului NOI.md, în Moldova este dificil de format un juriu competent.

„Este foarte greu de găsit un juriu competent în această țară, însă să inviți persoane de peste hotare, așa cum fac alte țări, e foarte costisitor. Moldova e o țară foarte mică, unde, pentru juriu, este foarte greu de găsit persoane care să cunoască ceea ce se întîmplă astăzi în lume", a menționat producătorul.

Potrivit lui Orlov, compozitorul care nu au scris nicio piesă în ultimii 12 ani nu poate face parte din componența juriului la etapa de selecție națională a Eurovisionului. „Astăzi este un nou secol, sînt alte vremuri, trebuie să fii actual. În Moldova sînt foarte puține persoane competente în acest domeniu", a opinat producătorul muzical.

Cum trebuie să răsune o piesă pentru a întra în primele 10, ce rol joacă banii în acest concurs și de ce Moldova trebuie totuși să participe la Eurovision, indiferent de situația dificilă prin care trece, Serghei Orlov a vorbit în interviul ce urmează.

Source: www.noi.md

Keywords:

muzica , Eurovision , Moldova , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
859 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Chioselia Mare, raionul Cahul. Localitatea Frumușica este situată la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 859 de oameni. Localitatea Frumușica a fost menţionată documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.