14 november 2023, 12:00 Celebrities views 1142
Anatol Mîrzenco, dezvăluiri din culisele „Tunete”
14 november 2023, 12:00 Celebrities views 1142

Anatol Mîrzenco, dezvăluiri din culisele „Tunete”

S-a redescoperit ca actor în filmul „Tunete”, înaintat la premiile Oscar, iar melodia sa - „Totu-i trecător” a cucerit milioane de oameni.

Vorbim despre interpretul Anatol Mîrzenco, care de curînd a fost invitatul emisiunii „Iubește Viața” de la TV8. Acesta ne-a povestit cum au fost filmările pentru premiera cinematografică, cît de emoționați au rămas cei care au vizionat-o, dar și amintiri din copilărie.

Imediat după ce am rulat trailerul „Tunete”, îndrăgitul interpret nu a putut să-și stăpînească emoțiile și a lăcrimat.

„Cineva mi-a spus: domnul Anatol, eu sînt o fire mai romantică, mai emoționată și mi-a spus că dvs. sînteți un actor tînăr la o vîrstă înaintată. Eu n-aș spune. Pur și simplu fiecare din noi cînd aude că ai îmbătrînit, lasă să îmbătrînească cine vor, da, clar lucru, poate aspectul exterior demonstrează ceva, dar eu tot timpul în suflet, inima mea este de copil.

Poate că am lăcrimat, eu nu am înțeles încă bine, dar mi-am amintit de acele clipe, de acele retrăiri, filmări alături de prieteni. Ne filmăm ziua era o arșiță la 50 de grade, pe unde mai vărsam o lacrimă, pe unde mai zîmbeam”, a spus Anatol Mîrzenco.

Artistul a mai împărtășit amintiri din timpul filmărilor și a vorbit despre dorința sa de a lăsa ceva în urmă pentru generațiile viitoare.

„Mi-aduc aminte cum Ioane umbla în coate sărmanul, căldură, of, Anatol, mor, nu mai pot, dar am izbutit și poate că nu degeaba am trăit, am făcut cîtuși de puțin în viața asta, dar cred că voi lăsa și eu ceva, un cîntec, poate o frază muzicală, poate o secvență din acest film, dar va rămîne pentru generația noastră”, a relatat interpretul.

„La această premieră, chiar eu am lăcrimat singurel și am văzut mulți oameni puternici care m-au telefonat și mi-au spus Anatol, uite, eu sînt puternic, eu niciodată nu vărs o lacrimă, dar am ieșit cu...”, a mai spus actorul.

Reamintim că avanpremiera filmului „Tunete” a avut loc la sfîrșitul lunii septembrie. Acesta a fost proiectat pentru localnicii din satul Coșnița, filmul fiind anume despre drama oamenilor din această comună după războiul de pe Nistru. Primii spectatori au fost chiar protagoniștii reali ai filmului, care au fost copleșiți de momentele pe care le-au văzut.

„Tunete” relatează drama localnicilor din satele de lîngă terenurile minate rămase după războiul de pe Nistru, iar localitatea în care a avut loc avanpremiera nu a fost aleasă întîmplător. Aici, minele au fost înlăturate în totalitate abia după opt ani de la război.

Filmările au avut loc în perioada iunie-septembrie 2018, în satul Ustia și au durat 55 de zile, iar potrivit producătorilor, munca la această producție nu a fost una dintre cele mai ușoare.

Premiera lungmetrajului a avut loc pe 5 octombrie. Filmul în regia lui Ioane Bobeica a fost înaintat de Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2024. În premieră pentru cinematografia modernă a țării, în acest an, la selecția națională au participat patru filme produse în Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

Anatol Mîrzenco , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.