24 february 2016, 10:01 Celebrities views 9247
Designerul Ala Savca: „A fi stilată înseamnă a fi manierată” (Foto)
24 february 2016, 10:01 Celebrities views 9247

Designerul Ala Savca: „A fi stilată înseamnă a fi manierată” (Foto)

Moldova se mândrește cu o mulțime de oameni de artă cu care ar trebui să ne mândrim. Și una dintre ele este Ala Savca, designerul care creează ținute absolut superbe. Feminitatea, originalitate și rafinament, astfel îi putem descrie ținutele semnate de ea.

Ala ne-a povestit cum își definește ea propriile creații și ce ne definește mai bine frumusețea.

Creezi ținute care accentuează feminitatea într-o femeie, de unde îți găsești insiprația?

De obicei inspiraţia vine prin întâmplare, răsare din lucrurile şi obiectele percepute. Poate veni de oriunde: de la o întâlnire, o discuţie cu prietenii, un moment special pe care l-am trăit. Uneori este nevoie să caut, să cercetez, să mă documentez pentru ca inspiraţia să vină şi să o alimentez astfel, încât să o pot transmite mai departe, dar într-un mod în care să fie înţeleasă de cei din jur.

Cum ai defini femeile care ar trebui să-ți poarte ținutele?

Voi raspunde cu citatul meu preferat: „Pentru a fi de neînlocuit, trebuie sa fii mereu diferit" Coco Chanel.

Fiecare designer are un anumit stil după care îi recunoști creațiile, al tău care este?

Ținând cont de faptul că tendinţele sunt trecătoare, iar moda se schimbă, stilul unui designer trebuie sa fie unul atemporal. În prezent, sacourile, rochiile minimaliste, cămăşile bărbatești și linii simple sunt elementele preferate ale mele.

Care crezi că sunt cele trei piese vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei?

Ar fi vorba de acele haine pe care le arunci rapid pe tine, care îţi vin ca turnate şi care se vor potrivi cu restul hainelor din garderobă. Preferatele mele sunt: „Salopeta" – pe care o poți purta și la birou, mai ales dacă alegi o variantă cu mâneci lungi. Cea de-a doua, recomand, „fusta trapez" pentru că avantajează orice siluetă. Volanele îţi fac şoldurile şi coapsele să arate perfect. Și cea dea treia piesă vestimentară care nu trebuie să lipsească din garderobă unei femei este „un alt fel ce costum" adică, unul cu imprimeu grafic sau unul într-o culoare inedită. Cu un costum poți crea o mulțime de ținute.

Ce-ar trebui să știe tinerii din prezent despre modă?

Moda în îmbrăcăminte reprezintă nu în ultimul rând grija pentru corectitudinea hainelor, a gustului, a atitudinii. Moda este o „ținută", este un „stil". Moda are logică și un echilibru al ei. Poate chiar și eleganță. Moda reprezintă o necesitate, înseamnă „ce se poartă".

Care dintre calitățile unei femei îi definesc mai bine frumusețea?

Consider că feminitatea, optimismul, modestia, personalitatea puternică și prietenia sunt calitățile principale care pot înfrumusețea orice femeie.

A fi stilată înseamnă... a fi manierată.

Numește trei cele mai importante tendințe din acest sezon.

Rochiile și topurile cu mâneci clopot, eșarfele subțiri și pantofii cu toc pătrat.

Source: ea.md

Keywords:

moda , designer , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.