13 february 2016, 14:45 Celebrities views 11743
Cartea handmade a Annei Comendant (Foto)
13 february 2016, 14:45 Celebrities views 11743

Cartea handmade a Annei Comendant (Foto)

Anna Comendant, o mămică tânără din Chişinău, a creat o carte pentru fiica ei, Maria-Cătălina. Şi nu o carte obişnuită, cu litere şi cuvinte, ci o carte senzorială, pe care fetiţa ei să o descopere treptat, trăgând de aţe, potrivind puzzle-uri, jucându-se cu ea.

Echipa de la Stiripozitive.eu ştia de mai mult timp că Anna Comendant munceşte de ceva vreme la o carte senzorială pentru fiica ei Maria-Cătălina. Însă atunci erau gata doar câteva pagini, şi am aşteptat cuminţi ca opera să capete formă şi cotor. Acum, când cartea este gata şi Maria-Cătălina o poate răsfoi, am întrebat-o pe creatoarea cărţii cum i-a venit ideea şi cum a decurs întregul proces de lucru.

„Niciodată nu am apreciat orele de educație tehnologică, așa cum o fac acum când sunt mămică!", spune Anna Comendant, care este psiholog de profesie.

„De la decorul pereților cu broderii și picturi pentru copii, împletitul căciulițelor, cusutul bentițelor, înfrumusețatul body-urilor, la cea mai mare realizare: Cartea senzoriala sau „Quiet book".

O „invenție" special creată pentru dezvoltarea motoricii fine a copilașilor și testarea abilităților artistice a mămicilor. O carte pe care copilul o descoperă prin atingere, deprinde și învață împreună cu părinții cum să facă noduri, să asambleze primul puzzle, să găsească buburuza, să încheie un nasture sau un fermoar, să împletească, să descopere fenomene ale naturii sau personaje interesante.

Această carte e mai mult decât se poate povesti, ea oferă posibilitatea de a descoperi ceva nou de fiecare dată când o răsfoiești dezvoltând astfel și latura creativă a copilului și a maturului, care îi face cunoștință cu ea.

„Cel mai dificil a fost să aleg tehnica de lucru și activitățile pentru fiecare pagină", mărturiseşte Anna Comendant.

„Eu am optat pentru pagini create din atlas lipit de termocolant (фризелин – rus., interlining – eng.) și elemente create din fetru. Paginile sunt căptușite cu sintepon, iar marginile prelucrate cu panglică dublă", spune Anna.

„Toată cartea a fost realizată de mine cu ajutorul unui ac şi mai multe mosorele cu ață. Sincer, eram aproape convinsă că n-am s-o scot la capăt și că nu va avea un aspect prea plăcut. Acum, privind la imaginile cărții, pot afirma că îmi place!", spune Anna Comendant, creatoarea cărţii handmade.

„Iar în această muncă m-a ajutat mult soţul meu, Corneliu, care s-a jucat cu Maria-Cătălina atunci când lucram la carte", afirmă Anna.

Source: www.stiripozitive.eu

Keywords:

carte , personalitati , mama , inventie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.