28 january 2016, 12:21 Celebrities views 11595
El e moldoveanul care a inspirat nebunia ,,Fii ca Ion“
28 january 2016, 12:21 Celebrities views 11595

El e moldoveanul care a inspirat nebunia ,,Fii ca Ion“

De vreo săptămână Facebook-ul a luat-o razna cu meme-urile cu Ion, omul băț care se comportă civilizat și smart în mediul online, îndemnându-ne să-i urmăm exemplul. Pagina de Facebook ,,Fii ca Ion" a fost lansată pe 10 ianuarie și a strâns deja peste 76.000 de like-uri. Dar cine este Ion și cum a apărut el?

Ei bine, povestea lui Ion, varianta în limba engleză – ,,Be Like Bill", începe la finele lui 2015, prin octombrie, când au apărut primele meme-uri și discuții pe site-uri precum Reddit și FunnyJunk. Originile meme-ului nu sunt foarte clare, însă există o mulțime de oameni care au observat potențialul viral al acestuia și l-au capitalizat.

Pe 22 decembrie a apărut pe Facebook varianta în limba italiană – ,,Sii come Bill", care are aproape 580.000 de like-uri.

Pagina ,,Be Like Bill" a apărut la începutul lui 2016, pe 7 ianuarie, și este creația lui Eugeniu Croitoru, un artist din Republica Moldova, care locuiește la Milano. ,,Be Like Bill" are aproape 1.500.000 de fani și este un ,,manual" de bune maniere și practici în mediul online, dar și în viața reală...

sursă foto: Facebook

,,Bill este mult mai bun decât mine. Ideea este foarte simplă. Bill poate fi orice persoană inteligentă, cu bun-simț și care nu face lucruri enervante. Veți observa că Bill este un om care face mișto de el însuși și glumește, de asemenea, și pe seama celorlalți, ocazional", a declarat Eugeniu Croitoru pentru BBC Trending.

Succesul lui Bill este atât de mare, încât pe Facebook au apărut variații ale acestui meme, al cărui nume a fost schimbat în funcție de apartenența națională. Astfel, în Spania avem ,,Sé Como José", în România ,,Fii ca Ion", iar în țările arabe Bill a devenit Bilal ori Bashir. Mai mult, Bill are și un rival care ne îndeamnă să nu fim ca el!

Source: urbology.ro

Keywords:

internet , Facebook , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.