24 december 2015, 09:45 Celebrities views 10934
„Cel mai bun meșter popular” din țară e din satul Răscăieți
24 december 2015, 09:45 Celebrities views 10934

„Cel mai bun meșter popular” din țară e din satul Răscăieți

Meșterul popular Ion Cojocari din satul Răscăieți, a obținut titlul „Cel mai bun meșter popular" revenind acasă cu diplomă de gradul I, un premiu bănesc de 3000 lei și cadou de preț. Acesta a fost premiat la data de 17 decembrie organizat de către Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Este vorba de Conferința națională cu genericul „Ziua IMM-urilor". În cadrul acesteia au fost premiați circa 20 de învingători ai concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM-urilor", potrivit stefan-voda.md.

Concursul are drept scop susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat rezultate marcante pe parcursul anului.

Precizăm că, întreprinderea „Cojocari Tatiana" activează din anul 2011 bazându-se pe fabricarea structurilor metalice. Directorul întreprinderii este Tatiana Cojocari, însă meşterul principal este soţul, dl Ion Cojocari, membru al Uniunii Meşterilor din Moldova, care mânuieşte în mod miraculos metalul. Pe parcursul activității sale domnul Ion Cojocari a participat la numeroase expoziţii, printre care: „Fabricat în Moldova", „Aşa-s toamnele-n Ştefan Vodă" , „Forumul Economic al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru", la expoziţia pentru prezentarea raionului la Brussels, organizată de Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova. A fost nominalizat cu premiul mare la concursul „Businessmanul Anului Jubiliar 2014", la categoria „Cel mai iscusit meşter popular". A participat și la emisiunea televizată „Tezaur" prezentându-şi lucrările nemaipomenite, i s-a dedicat un articol în ziarul „Jurnal de Chişinău".

Cu siguranță că palmaresul succeselor dlui Ion Cojocari nu se va limita aici datorită faptului că în lucrul pe care îl face meșterul permanent ține să folosească metode noi de lucru, căutând noi căi de promovare a activității sale.

Source: provincial.md

Keywords:

meșter , Moldova , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.