18 december 2015, 09:50 Celebrities views 12472
18 december 2015, 09:50 Celebrities views 12472

Celebrități cu origini moldovenești

În diferite colțuri ale planetei, multe celebrități, ale căror nume sînt legate de țara noastră, încîntă lumea și cuceresc inimile cu talentul lor.

De exemplu, știați oare că Natalie Portman are rădăcini moldovenești?

Portman este numele bunicii sale, care a locuit la Chișinău. Și părinții lui Natalie au trăit la Chișinău, și mama viitoarei vedete a cinematografiei mondiale a învățat la Școala №30 din capitală. Anume mama, care era pictoriță, și-a dorit ca Natalie să devină actriță.

Ecaterina Bespeatîh – top-model al agenției „Metropolitan" din Paris.

Fata din Bender a venit la Paris pentru a deveni modelul preferat a lui Yves Saint Laurent și a reușit!

Iulia Șarșacova – Miss Bikini World-2004. Cînd nu avea nici 15 ani, ea singură a plecat la concursul din Japonia, atît de mare era dorința de a deveni celebră! Astăzi ea este prezentatoare la un post de televiziune din Albania și modelul unei mari companii producătoare de lenjerie intimă.

Mila Kunis (numele ei real este Milena) – vedetă de la Hollywood.

Frageda copilărie și-a petrecut-o în orașul Cernăuți (oraș vechi moldovenesc, pînă la 1775 s-a aflat în componența Țării Moldovei). În America, familia s-a mutat cînd Mila era încă mică.

Lilia Amarfii – vedetă a operetei ruse. S-a născut în Orhei. Deși Lilia, despre care vorbește acum toată Moscova, a trăit în Moldova doar în copilărie, ea nu-și uită țara și rădăcinile.

Larisa Verbițkaia spune „bună dimineața" tuturor locuitorilor din CSI. Dar cariera ei de prezentatoare TV a început anume la Chișinău.

Sofia Rotaru – ucraineanca cu rădăcini moldovenești. Tatăl Sofiei a fost viticultor, mama ei a lucrat la piață. Sofia era al doilea copil în familie, din cei șase. Acasă toți vorbeau limba moldovenească. În general, atmosfera multiculturală a avut o influență foarte mare asupra viitoarei cîntărețe. Astfel, sora ei Zina, care a orbit de mică și de aceea avea un auz fin și memorie minunată, asculta melodii rusești la radio și o învăța pe Sofia să le cânte și, totodată, să comunice în această limbă. Anume sora Zina a devenit prima profesoară de canto pentru Sofia și călăuza ei în lumea muzicii și artelor.

Prima doamnă a Americii este îmbrăcată de o moldoveancă!

Designerul Diane von Furstenberg a recunoscut pentru o revistă din Los Angeles că își trage rădăcinile din Moldova. Tatăl ei este originar din municipiul Chișinău.

Prima soție a lui Esenin a fost originară din Bender. Zinaida, exclusă din gimnaziul din Bender pentru activitatea ei revoluționară, s-a mutat la Moscova, unde l-a cunoscut pe Esenin.

Isabella Kremer a devenit celebră în toată lumea nu numai ca interpretă de cântece și romanțe, dar și ca o mare actriță. Isabella este originară din Bălți.

Nita Raya (Raya Jurkovici) – cîntăreață, dansatoare și actriță franceză. S-a născut la Chișinău, dar împreună cu familia s-a mutat cu traiul în Franța.

Source: lady.md

Comments

 (1)
  • #1 Vica Reply Quote selected
    А почему забыли о знаменитом  Александре Олешко, артистке Светлане Крючковой из  фильма "Большая перемена", тысячах молдаван, которые представляют нашу страну в науке и искусстве России и на стройках, а вспомнили о Ротару. которая никак не вписывается в список настоящих молдаван, разве что из бывшей Бессарабии, да и денежки из нашей страны хорошие рубила. Тогда приведите Михайлова, Киркорова. Познания у редактора сайта еще те....
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.