12 november 2015, 09:59 Celebrities views 12791
Vladimir Samsonov – baritonul moldovean care evoluează pe cele mai prestigioase scene din lume
12 november 2015, 09:59 Celebrities views 12791

Vladimir Samsonov – baritonul moldovean care evoluează pe cele mai prestigioase scene din lume

Vladimir Samsonov este un nume mai puţin cunoscut în Republica Moldova, dar este apreciat în întreaga lume. Puţini, însă, cunosc că rădăcinile i se trag din inima Moldovei. Ce confesiuni a făcut artistul revenit acasă după 43 de ani, aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni".

Protagonistul s-a născut la Chișinău, într-o familie în care călăuză era muzica. Este artist emerit al Federației Ruse, câștigător al Festivalului internațional al interpreților de operă „Mario del Monaco" din Italia, solist al Teatrului „Bolșoi" și al Teatrului Academic de Operă și Balet „Mariinsky".

Talentul i se trage de pe linia tatălui care a evoluat în orchestra „Doina" și a activat la Teatrul de Operă de la Chișinău. Fratele bunicii a evoluat în cele mai mari teatre din lume la începutul secolului XX. Bunicul său a cântat la Londra până la Revoluție, iar mătușa tatălui – la Teatrul de Operă din București.

„Interpretul, mai ales cel de operă, este mai întâi de toate un luptător. Un luptător care mereu trebuie să depășească frica, să cucerească publicul cu vocea pătrunzătoarea. Nu e ușor...", remarcă artistul.

În adolescență mult timp nu a putut alege între muzică și pictură. Dorința tatălui era ca el să studieze la Școala de Arte Plastice, însă Vladimir Samsonov a ales ceea ce-i place. „Vocea omului e precum un copil care, odată conceput, urmează să vină pe lume. Vocea necesită a fi exteriorizată. Omul devine dependent de voce, acesta îi marchează destinul. Vocea te ghidează în viață, iar tu ești slujitorul ei", a menționat protagonistul.

Vladimir Samsonov spune că a simțit mereu norocul în preajmă, a evoluat pe cele mai mari scene din lume, a fost aplaudat de milioane de spectatori. Succesul însă, nu i-a șters din modestie, niciodată nu și-a permis să iasă pe scenă cu lecția neînvățată respectă publicul și cântă cu multă pasiune chiar și atunci când sufletul îi plânge.

Source: trm.md

Keywords:

personalitati , opera , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.