12 september 2015, 10:08 Celebrities views 11135
Scriitorul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă
12 september 2015, 10:08 Celebrities views 11135

Scriitorul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă

Poetul umorist şi satiric, Efim Tarlapan, s-a stins din viaţă la vîrsta de 71 de ani. Scriitorul a decedat, subit ieri seară, în propria locuinţă. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu.

Totodată, fiul poetului, Corneliu Tarlapan, a lăsat un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook: "Dumnezeu să te odihnească în pace, Tatăl meu".

Efim Tarlapan s-a născut la 17 mai 1944 în satul Măgurele, Ungheni. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secţia de ziaristică (1962-1970); urmează Cursurile Superioare ale Institutului de Literatură "M. Gorki" din Moscova (1985-1987).

Poetul a deţinut funcţia de redactor literar la ziarul "Viaţa satului", la Radioul republican, la Editura "Lumina" şi săptămînalul "Literatura şi arta".

A debutat editorial în anul 1974 cu placheta de versuri umoristice şi satirice "Scuzaţi pentru deranj".

Cărţile pe care le editează pe parcursul anilor îl înscriu printre cei mai buni reprezentanţi ai genului satiricoumoristic.
Un loc aparte în creaţia sa îl ocupă cărţile pentru copii.

Efim Tarlapan a fost organizatorul primului Festival Naţional de Epigrame de la Chişinău. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1976) şi din Romînia (1994) şi Membru de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România.

Scriitorul a fost laureat al peste 50 de festivaluri şi concursuri de poezie satirico-umoristice desfăşurate în Republica Moldova şi Romînia. Este deţinătorul mai multor premii şi menţiuni literare.

În 1996 i s-a conferit titlul onorific "Maestru al Literaturii".

Source: www.publika.md

Keywords:

umor , moarte , scriitor , personalitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.