11 november 2013, 10:33 Moldovan reality views 4851
11 november 2013, 10:33 Moldovan reality views 4851

Control sanitar rigid la frontiera moldo-română


Foto: flux.md

De acum încolo, frontiera moldo-română o vor tranzita doar persoanele sănătoase. Doctorii infecţionişti, specialişti de la direcţiile sanitare veterinare şi academicieni din România şi Republica Moldova au lansat un proiect privind împiedicarea răspîndirii bolilor prin intermediul celor care călătoresc între cele două state, relatează trm.md.

Potrivit medicilor din Republica Moldova și România, punctele vamale care separă cele două țări sunt expuse, deseori, contractării anumitor boli. Tot mai mulți oameni sunt descoperiți că au diverse maladii, abia după ce trec frontiera moldo-română. Și produsele alimentare, chiar dacă sunt bine ambalate, pot fi şi ele purtătoare de bacterii periculoase. Orice maladie depistată la un călător străin care va trece hotarul dintre Moldova și România va fi anunțată, în cel mai scurt timp. Bolnavul va fi izolat, iar focarul de infecție eliminat.

Pentru a nu avea parte de experiențe neplăcute, transmiterea focarelor de infecție dintr-o țara în alta va fi monitorizată de o comisie specializată în depistarea maladiilor la frontieră.

Comisia mixtă moldo-română se va întruni în ședințe de lucru în toate localitățile aflate pe malurile Prutului, de-a lungul graniței. În funcţie de problemele identificate în fiecare zonă, specialiştii vor cere impunerea unor restricţii la trecerea frontierei, sau chiar un control minuțios a stării de sănătate a persoanelor, ori a calității produselor ce sunt tranzitate.

Source: trm.md

Keywords:

frontiera , Moldova , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.