28 october 2013, 11:09 Moldovan reality views 8334
28 october 2013, 11:09 Moldovan reality views 8334

Demararea sezonului de încălzire se amînă


Foto: noi.md

În această săptămînă, municipiul Chișinău nu va fi conectat integral la căldură. Responsabili din cadrul Primăriei Chișinău au anunțat astăzi, la ședința operativă a serviciilor municipale că prognoza meteo deocamdată este permisibilă pentru a livra agent termic în regim de vară, transmite NOI.md.

Funcționarii municipali susțin că în prezent nu dispun de nici o solicitare de conectare la căldură din partea locuitorilor capitalei. "Conform prognozei meteo avem trei zile cu maximum 22 de grade. Vom continua să activăm în regim de vară și vom conecta doar acei locatari care vor solicita căldură. La moment avem 24% dintre consumatori conectați, inclusiv fondul locativ – 23%. Monitorizăm situația, dar în această săptămînă nu vom conecta întreg sistemul", a precizat vicedirectorul ÎM "Termocom", Vasile Leu.

Amintim că acum o săptămînă, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, declara că sezonul de încălzire în capitală ar trebui să înceapă cel tîrziu pe 1 noiembrie curent.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.