24 october 2013, 14:55 Moldovan reality views 8008
24 october 2013, 14:55 Moldovan reality views 8008

Anatolie Jornea vrea să deschidă o şcoală de circ în Moldova


Foto: tv7.md

Deşi stîrneşte zîmbetul, meseria de circar nu este deloc una uşoară, în special în Moldova. Cei mai mulţi artişti evoluează astăzi pe scenele din întreaga lume, iar puţinii care au mai rămas în ţară încearcă să se descurce pe cont propriu. Este şi cazul lui Anatolie Jornea, un bărbat de 35 de ani, care îşi doreşte cu tot dinadinsul o şcoală de circ, la el acasă.

În copilărie şi-a dorit să fie cosmonaut, apoi aviator sau anchetator. Dar viaţa şi dragostea pentru gimnastica artistică l-au adus la Studioul de Circ din Chişinău, pe care îl frecventa în anii de studenţie.

Și-a însoţit colegii prin lume, dar s-a întors acasă, aici unde chiar şi cei dragi îi spun, mai în glumă, că este un extraterestru. Entuziasmat, plin de idei şi ambiţii, artistul mai speră că Circul din Chişinău îşi va deschide într-o bună zi uşile.

Zi de zi, face antrenamente şi schiţează, de cele mai deseori doar în imaginaţie, noi numere de acrobaţie. Iar între timp, încearcă să îşi asigure existenţa.

Acum Anatolie munceşte la proiectul unei şcoli de circ. Artistul recunoaşte că, pentru un om simplu şi fără susţinere, nu este deloc uşor.

Source: tv7.md

Keywords:

scoala , circ , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.