09 may 2013, 11:13 Moldovan reality views 9505
09 may 2013, 11:13 Moldovan reality views 9505

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat


Foto: protv.md

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat. Informaţiile au fost prezentate astăzi la şedinţa Guvernului de vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, comunică MOLDPRES.

Guvernul a aprobat astăzi raportul privind derularea concursului închis de selectare a concesionarului activelor ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău”. Compania care a cîştigat concursul este Asociaţia Persoanelor Juridice „Avia Invest”. „Aeroportul a fost concesionat. Aprobarea raportului înseamnă realizarea ultimei proceduri pentru a considera acest proces încheiat. Urmează încă o fază de tranziţie de 60 de zile pentru a începe implementarea”, a spus Lazăr după şedinţa Cabinetului de Miniştri.

Concesionarul a fost selectat în urma unui concurs închis. Deşi au fost invitate la concurs şapte companii, doar două dintre acestea şi-au prezentat ofertele de participare.

Oferta concesionarului stabileşte perioada de concesiune de 49 de ani, redevenţa de 1% din venitul realizat de întreprinderea concesională şi efectuarea investiţiilor în mărime de 244,2 milioane de euro.

Asociaţia Persoanelor Juridice „Avia Invest” este alcătuită din SRL „UK KOMAKS” în asociere cu SA „Aeroportul Habarovsk”, SA „Kolomensky Zavod” şi SRL „Avia Invest”.

Keywords:

arenda , Chisinau , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.