03 july 2024, 14:00 Moldovan reality views 976
Ministerul Educației, despre o alocație neimpozabilă pentru părinți
03 july 2024, 14:00 Moldovan reality views 976

Ministerul Educației, despre o alocație neimpozabilă pentru părinți

Părinții care decid să-și înscrie copilul într-o altă școală decît în cele cu un număr mai mic de 50 de elevi vor beneficia de o alocație neimpozabilă, notează Noi.md.

Măsura se conține în proiectul de lege privind modificarea Codului Educației, aprobat astăzi de către Guvern.

De alocații vor beneficia și cadrele didactice din școlile cu un număr mai mic de 50 de elevi cu condiția că vor merge să predea într-o altă instituție, desemnată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Plățile ar urma să fie asigurate de la bugetul de stat.

În cadrul ședinței Executivului, a fost aprobată și instituirea unor recompense pentru elevii a căror activitate sau rezultate vor fi apreciate de către comunitatea școlară. În același timp, vor fi instituite sancțiuni pentru elevii care vor comite abateri în mediul școlar, inclusiv fapte de violență.

Totodată, potrivit modificărilor propuse la Codul Educației, școlile vor putea presta, contra cost, servicii de alimentare pentru elevi.

Aceste prevederi vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de Parlament.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.